Santa Cruz i Darder potopili "žutu podmornicu"

Primera Division, 34. kolo

Santa Cruz i Darder potopili "žutu podmornicu"

U pretposljednjoj utakmici 34. kola španske Primere fudbaleri Malage su na svom terenu sa 2:0 savladali ekipu Villarreala.

Susret nije mogao početi bolje za domaće jer je već u 6. minuti utakmice za vodstvo Malage pogodio Santa Cruz. Napadača domaćeg tima dobro je poslužio Samuel, ali se i nekadašnji napadač Manchester Cityja dobro snašao, te lijepim udarcem iz teške pozicije savladao gostujućeg golmana.

Ostatak prvog poluvremena protekao je u ne pretjerano dopadljivoj igri obje ekipe, pa se na poluvrijeme otišlo minimalnim vodstvom Malage, a prvih 45. minuta nije obilježio dopadljiv fudbal, a prilika gotovo da nije ni bilo.

Baš kao i početak utakmice, bio je i start drugog poluvremena. Gotovo identičan. Igrao se osmi minut nastavka kada je Dader povećao vodstvo ekipe Bernda Schustera na 2:0.

U 73. minuti domaći fudbaleri su ostali sa deset igrača na terenu, jer je Amrabat zaradio direktan crveni karton. Ipak, gosti u preostalih skoro 20 minuta nisu uspjeli na pravi način da materijalizuju prednost od igrača više, pa je rezultat ostao onaj isti postavljen u 53. minuti utakmice - 2:0 u korist domaćeg sastava. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 34. kolo:
Malaga - Villarreal 2:0 (Santa Cruz 6, Dader 53)

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.