Santa Cruz završio reprezentativnu karijeru

U četvrtak igra posljednji meč za Paragvaj

Santa Cruz završio reprezentativnu karijeru

E. Čaušević

Legendarni napadač Roque Santa Cruz objavio je danas da više neće igrati za reprezentaciju Paragvaja.

Nekadašnji napadač Bayerna i Manchester Cityja odlučio je da se penzioniše što se tiče igranja za reprezentaciju Paragvaja iako je skoro dvadeset godina igrao za ovu selekciju. Ovaj 35-godišnji napadač priznao je da mu je ovo jedna od najtežih odluka u karijeri, ali da je jednostavno došlo vrijeme za mlađe igrače.

Santa Cruz će svoju posljednju utakmicu u dresu Paragvaja odigrati u četvrtak protiv selekcije Bolivije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ovaj napadač debitovao je 1999. godine u seniorskoj selekciji Paragvaja, te je do sada odigrao 111 utakmica i postigao je 32 gola.

Iskusni napadač u svojoj karijeri igrao je za Bayern, Manchester City, Blackburn, Betis, Malagu, Cruz Azul, a ove godine vratio se u paragvajsku Olimpiju gdje je počeo svoju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti