Santiago Bernabeu očekuju drastične promjene
Foto: EPA

Grad dao dozvolu da se započne sa modernizacijom

Santiago Bernabeu očekuju drastične promjene

Real Madrid je dobio potrebne dozvole da započne sa radovima na modernizaciji svog stadiona Santiago Bernabeua.

Komisija za održivi razvoj grada Madrida je odobrila planove za modernizaciju Bernabeua, u kojima su, između ostalog, predviđene i drastične izmjene kada su u pitanju svečane lože.

U sklopu stadiona će se nalaziti i moderni hotel, potpuno pokretljivi krov. Na krovu će biti moguće prikazivati imena i simbole sponzora, dok će oko čitavog stadiona biti postavljeni digitalni ekrani na kojima će biti prikazivane reklame, različiti video sadržaji i rezultati. Ovi sadržaji bi se trebali prikazivati tokom 24 sata kako bi se maksimizovao prtofit.

Investicijski fond formitan od strane naftne kompanije Cespa-e upravlja finansijskim sredstvima namjenjenim za modernizaciju stadiona, a vjerovatno će upravo ova kompanija dobiti prava da stadion koristi u marketinške svrhe pa bi se njihovo ime moglo naći i u imenu stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi