Santos o Ronaldu: Mogu staviti ruku u vatru za njega

Selektor Portugala vjeruje u Cristiana

Santos o Ronaldu: Mogu staviti ruku u vatru za njega

D. Rakanović

Selektor Portugala Fernando Santos izjavio je da vjeruje u potpunosti vjeruje u Ronaldov integritet i karakter kao sportiste i kao čovjeka. 

U svjetskim medijima u petak je odjeknula vijest da Ronaldo želi napustiti Real. Navodno, ogorčeni Ronaldo nakon optužbi za utaju poreza želi da napusti Španiju, kao i da je o tome obavijestio predsjednika Reala Florentina Pereza. Portugalac je optužen da je utajio 14.7 miliona eura. 

"Znam ga mnogo godina. Bio sam mu posljednji trener u Portugalu kada je imao 18 godina. Mogu staviti ruku u vatru za njegov integritet i karakter, i kao čovjeka i kao sportiste. Vjerujem u njega 100 posto kao sportistu i kao čovjeka", rekao je Santos i dodao: 

"Imam dogovor sa igračima da lične probleme ostavljaju van repretentacije. Sve te priče neće uticati na nas", rekao je Santos na konferenciji za novinare.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Portugal na otvaranju Kupa Konfederacija igra protiv Meksika,  a utakmica je na rasporedu u nedjelju. 

Cristiano Ronaldo je najnormalnije trenirao sa ostatkom tima, a tokom posljednjeg treninga pred utakmicu bio je vidno raspoložen. Ronaldo u Kazanu nije razgovarao sa novinarima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi