Santos optužuje Barcelonu: Prevareni smo u transferu Neymara

Brazilski klub najavio tužbu

Santos optužuje Barcelonu: Prevareni smo u transferu Neymara

Čelnici brazilskog prvoligaša Santosa smatraju da su prevareni prilikom prodaje Neymara.

Naime, u Santosu vjeruju da su na ime obeštećenja trebali dobiti više od 17 miliona eura i zbog toga su najavili tužbu protiv svog bivšeg igrača Neymara, njegovog oca i Barcelone. 

"Prevareni smo. Trebali smo dobiti više od 17.1 milion eura, koliko smo primili. Ako je Neymarova vrijednost 83 miliona eura, tada smo prevareni. A nismo još dobili niti bonus od dva miliona eura u slučaju da će naš bivši igrač biti u užem izboru za najboljeg fudbalera svijeta", rekao je Modesto Roma, predsjednik Santosa i dodao:

"Mi poštujemo našeg idola, ali naš klub zaslužuje pravednu kompenzaciju. Ukoliko pravda ne bude zadovoljena, to će ozbiljno naštetiti svjetskom nogometu jer narušit će sve mehanizme FIFA-inih transfera!"

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, Neymar je u redove Barcelone stigao u ljeto 2013. godine i Barcelona je u tom periodu borbu za njegove usluge vodila zajedno sa Real Madridom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.