Santos: Sanches ima kvalitet, ali mora da ga nadograđuje

Selektor Portugala o nadolazećoj zvijezdi

Santos: Sanches ima kvalitet, ali mora da ga nadograđuje

D. Vejo

Portugalski reprezentativac, 18-godišnji Renato Sanches igra sjajno na tekućem prvenstvu u Francuskoj.

Svojim igrama, privukao je pažnju na sebe. Pogotovo nakon maestralnog pogotka kojeg je postigao Poljacima u četvrtfinalu, kada je snažnim i preciznim udarcem sa oko 16. metara matirao nemoćnog golmana Poljske. Svijet već priča o njemu, ali selektor Portugala smiruje strasti.

"Renatu se smiješi jedna sjajna karijera. Posjeduje kvalitet koji mora pametno iskoristiti kako bi uspio u fudbalu. Ovo protiv Poljske tek je početak. On ima još mnogo da ponudi svijetu fudbala. Ima talenat i kvalitet, ali mora još mnogo da radi kada bi poboljšao nedostatke. Ja sam tu da mu skrenem pažnju na greške", rekao je za inostrane medije strateg Portugala, Fernando Santos.

Portugalci će se šestog juna u polufinalu sastati sa ekipom Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije