Santos traži dio novca od Neymarovog transfera

Traže 13,5 miliona eura

Santos traži dio novca od Neymarovog transfera

Brazilski prvoligaš Santos, u kojem je Neymar počeo karijeri, traži dio kolača od rekordnog transfera. 

Transfer Neymara iz Barcelone u Paris Saint-Germain je koštao 222 miliona eura, što ga čini najskupljim u historiji fudbala, a od toga bi mogao profitirati i Santos koji tvrdi da ima pravo na pet odsto od ukupne svote.

Santos bi prema tome trebao dobiti 13,5 miliona eura, a čelnici kluba uz to traže i naknadu za prijateljski meč koji je dogovoren kao dio transfera iz Santosa u Barcelonu, a koji nikad nije odigran. To procjenjuju na 4,5 miliona eura.

Podsjetimo, Neymar je u prvom timu Santosa nastupao od 2009. do 2013. godine. U tom periodu je za brazilski klub odigrao 134 utakmice, postigavši pritom 70 pogodaka i 35 asistencija.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi