Sarajevo primljenom sedmicom okončalo svoju evropsku priču
Foto: EPA

Bordo tim poražen sa 7:0

Sarajevo primljenom sedmicom okončalo svoju evropsku priču

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva doživjeli su jako težak poraz od Borussije M’gladbach u uzvratu play-offa Evropske lige. Nijemci su slavili visokim rezultatom 7:0.

Utakmica od prije sedam dana na Koševu, kada je Sarajevo igralo sjajno unatoč 3:2 porazu, ulijevala je neku dozu optimizma da se možda može dogoditi čudo na Borussia Parku. Međutim, čudo se nije dogodilo, a izabranici Dženana Uščuplića doživjeli su jako težak poraz, od kojeg će se malo duže oporavljati.

Dobro su počeli bordo momci utakmicu. Okić je u sedmoj minuti zaprijetio Sommeru, koji je bio siguran. U 19. minuti nevjerovatna soloakcija mladog Duljevića, koji je nanizao četvoricu domaćih igrača, a onda je pucao ravno u Sommera.

Stigla je kazna za taj promašaj. U 20. minuti Hahn je sa ivice kaznenog prostora šutirao, lopta je prošla Dupovcu kroz noge, a Bandović je nemoćan i ukopan ispratio pogledom loptu u mrežu.

Tu je bio kraj svim nadama našeg predstavnika. Samo četiri minute kasnije, projektil Xhake, Bandović opet nije imao šanse. Stojčev je u 29. minuti pokušao da matira Sommera, pucao je iznad gola. Treći gol za Borussiju postigao je Hrgota u 33. minuti nakon nesebičnog proigravanja Johnsona.

Bandović je odbranio udarac Rafaela u 36. minuti, a do kraja prvog dijela Hrgota je šutirao ravno u Bandovića. U nastavku Borussia je postigla još dva gola iako je sve bilo riješeno. 

Hrgota je u 67. minuti postigao drugi gol na utakmici, svoj četvrti Sarajevu u dvomeču play-offa, a peti gol za snažnu njemačku momčad postigao je Hazard s bijele tačke u 74. minuti. Penal je skrivio Dupovac, koji je srušio Hermanna.

Sol na ranu bordo igrača bio je pogdak Hrgote u 82. minuti, koji je pokazao da je sjajan napadač. Sedmi pogodak, posljednji, postigao je Hazard iz slobodnog udarca u 90. minuti. Sarajevo je pretrpilo jedan od težih poraza, ali treba ići dalje, prvenstvo u Premijer ligi tek je počelo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.