Sarajevo protiv Atromitosa traži povoljan rezultat

Treće pretkolo Evropske lige

Sarajevo protiv Atromitosa traži povoljan rezultat

Večeras će se na stadionu Koševo sastati FK Sarajevo i grčki Atromitos u utakmici trećeg pretkola Evropske lige. Sarajevo je ostalo naš jedini predstavnik u Evropi, pa će njihov nastup biti pod posebnom lupom bh. javnosti večeras.

Bordo tim je u drugom pretkolu za protivnika imalo norveški Haugesund kojeg su nekako uspjeli izbaciti. Nakon razočaravajućih 0:1 na Koševu, Sarajevo je u revanšu krenulo na sve ili ništa što im se isplatilo i rezultatom 3:1 izboren je dvomeč sa Atromitosom. Strijelci za bordo tim bili su Stojčev i Ševko Okić, koji je postigao dva pogotka. 

Navijači Sarajeva večeras će pohoditi naš najveći stadion u velikom broju, što je rezultat euforije izazvane među pristalicama FK Sarajevo. Ovaj tim ima potencijal i sasvim sigurno da se navijači s pravom nadaju da bi se protiv Atromitosa mogao izboriti plasman u treće pretkolo. Ali, favorit u ovom susretu ipak je snažni grčki tim koji je sezonu okončao odmah iza Olympiakosa i PAOK-a, a tog mišljenja je i trener Dženan Uščuplić.

"Što se tiče utakmice nama u goste dolazi izuzetno kvalitetna ekipa, ekipa sa dosta dobrih igrača i ekipa koja je dugo na okupu. Oni su jako ugrani i igraju u jednoj jakoj ligi. Mi ćemo probati da napravimo kvalitetan rezultat. Oni jesu izraziti favoriti, ali i mi imamo svoje šanse."

I kapiten Sarajeva Amer Dupovac smatra da Sarajevo može napraviti nešto protiv Atromitosa. S druge strane,  Nastos koji je kapiten domaćih oprezno je najavio utakmicu sa bh. predstavnikom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sarajevo ima kvalitetan tim, pogotovo u ofanzivnom smislu. Mislim da su šanse za prolaz dalje 50-50. Trebamo biti oprezni, Sarajevo je itekako napadački potentna ekipa", rekao je kapiten gostiju. 

Utakmica se igra večeras s početkom od 20 sati i 30 minuta. Cijene ulaznica za duel Sarajeva i Atromitosa iznose sjever 5 KM, istok 10 KM i zapad 15 KM.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.