Sarajevo završilo evropsku avanturu: Lech je, ipak, bolji

Sarajevo završilo evropsku avanturu: Lech je, ipak, bolji

A. Beganović

Fudabaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka, FK Sarajevo, oprostili su se od Lige prvaka.

Naime, nakon što su u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka na Koševu pretrpjeli poraz od Lecha (2:0) i nakon revanša su teren napustili pognutih glava.

Poljski prvak je slavio sa minimalnih 1:0, a već na samom otvaranju stigao je do prednosti. Igrala se 5. minuta kada Radovac pravi prekršaj na neki 20 metara od svog gola. Loptu je namjestio Douglas, čovjek koji je na Koševu upisao aasistenciju, i fenomenalno je izveo slobodni udarac. Oštraković je bio nemoćan.

Nakon vodećeg pogotka domaći su igrali dosta dobro u sredini terena i nisu Sarajevu dozvoli da napravi neku ozbiljniju priliku. Zaprijetili su gostujući fudbaleri preko Benke i Barbarića sa nekih 25 metara, no Burić je bez problema ukrotio njihove udarce.

Domaći su do odmora imali još jednu dobru priliku, ali Oštraković je dobro intervenisao.

Na samom otvaranju drugog dijela bez većih uzbuđenja, a onda u 52. minuti opasnot pred golom domaćina. Alispahić sjajno izvodi slobodni udarac, Benko je najviši u skoku, ali Burić brani, iako je ranije svirana nedozvoljena pozicija.

Devet minuta kasnije velika prilika za domaće. Nakon jedne gužve u šesnaestercu gostujućeg tima lopta se odbija do Douglasa, koji šutira sa desetak metara. Lopta je prevarila Oštrakovića, no gotovo s gol linije izbija Stepanov.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja izuzmemo li polupriliku Thomalle. Lech je rutinskom igrom bez većih problema sačuvao prednost i na kraju se sasvim zasluženo plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.