Sarri: Biće teško, City je najbolja ekipa u Evropi
Foto: EPA

Trener Napolija bi preferirao slabijeg protivnika

Sarri: Biće teško, City je najbolja ekipa u Evropi

Večeras se nastavlja takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka, a u okviru grupe F snage će odmjeriti Manchester City i Napoli.

Utakmicu na Etihadu obje ekipe dočekuju u impresivnoj formi. City je prvi u Premier ligi, te doslovno razbija sve protivnike u novoj sezoni, dok je Napoli prvi u Seriji A i plijeni pažnju svih fudbalskih sladokusaca lijepom i otvorenom igrom.

Pred večerašnji okršaj u Manchesteru govorio je i trener Napolija Maurizio Sarri, koji ističe da će njegovoj ekipi biti teško protiv "najboljeg tima u Evropi".

"Oni pobjeđuju sve svoje utakmice sa najmanje pet postignutih golova. Zadnji put nisu postigli gol u augustu, a izuzetno su jaki i u odbrani. Biće veoma teško", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nekada se čini da nisu uravnoteženi, ali to nije slučaj, uvijek igraju presing sa puno igrača. Primijetio sam neke bitne stvari u igri Cityja, mada nisam gledao previše njihovih utakmica...Jasno je da su najbolja ekipa u Evropi", poručio je trener Napolija, pa dodao:

"Da li je ovo utakmica iz snova? Bio bih sretniji da igramo protiv neke slabije ekipe! Imam dojam da ni Real Madrid prošle sezone nije bio ovako jak poput Cityja...Ipak, ako želimo postati dobri moramo igrati ovakve utakmice. Ne samo igrati, nego ciljati na dobar rezultat".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti