Sarri najbolji trener: Barem sam u nečemu ispred Maxa
Foto: EPA

Proglašen najboljim trenerom Serije A za prošlu sezonu

Sarri najbolji trener: Barem sam u nečemu ispred Maxa

M. Šljivak

Maurizio Sarri dobio je nagradu za najboljeg trenera Serije A za prošlu sezonu.

Ovu nagradu je trener Napolija dobio ispred Juventusovog Maxa Allegrija i trenera Sassuola Eusebija Di Francesca.

Nakon osvajanja nagrade Sarri je imao zanimljiv komentar.

"Naravno da je u karijeri bitnije osvajati trofeje nego nagrade, ali barem sam u nečemu završio iznad Maxa. Nisam očekivao nagradu, jer uglavnom ona odlazi u ruke onog trenera koji osvoji prvenstvo", istakao je Sarri.

Ipak, Sarri će u narednih nekoliko dana imati priliku i da na terenu pobijedi Allegrija. Juventus i Napoli će odigrati dva meča, prvo u prvenstvu, a zatim i u Kupu.

Sarri je hvalio Staru damu pred ove utakmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kakav god tim da Juventus izvede, oni su najjači u Italiji. Nadam se da će napraviti kakav kiks protiv nas", rekao je Sarri.

Juventus je uvjerljivo prvi u italijanskom prvenstvu, dok se Napoli s Romom bori za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi