Sarri: Ne bih mogao izostaviti Lorenza iz prve postave

Zadovoljan partijom svog napadača

Sarri: Ne bih mogao izostaviti Lorenza iz prve postave

Napadač Napolija Lorenzo Insigne odigrao je veoma dobar meč sinoć protiv Shakhtara u okviru Lige prvaka te je postigao veoma lijep gol za vodstvo svog tima. 

Napoli je na kraju susret dobio rezultatom 3:0 te još uvijek ima šansu da se nađe u osmini finala Lige prvaka naredne sezone. 

Trener Napolitanaca Maurizio Sarri posebno je nakon meča hvalio Lorenza Insignea. 

"Ovo je Lorenzo. On je toliko napredovao u posljednjih nekoliko godina i sada je jedan od igrača svjetske klase. Smatram da on mora biti dio rotacije jer je veoma bitan igrač. Mogu mu dati odmor 20 posljednjih minuta utakmice, ali da ga izostavim iz prve postave - to ne mogu", rekao je Sarri koji je također komentarisao i utakmicu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Večerašnje izdanje, nakon što smo povećali nivo presinga od strane veznih igrača, bilo je dobro. Drago mi je zbog naše partije i da smo pokazali da brinemo i o evropskim takmičenjima. Nažalost, ništa nije u našim rukama. Moramo pobijediti u Holandiji, a onda čekati i nadati se", rekao je Sarri. 

Podsjetimo, za prolaz u osminu finala Lige prvaka Napoliju treba pobjeda u gostima kod Feyenoorda i poraz Shakhtara protiv Manchester Cityja na domaćem terenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi