Sarri: Ostaje žal za promašenim penalom
Foto: EPA

Trener Napolija nakon meča

Sarri: Ostaje žal za promašenim penalom

Trener Napolija Maurizio Sarri poručio je nakon sinoćnjeg poraza od Manchester Cityja u Ligi prvaka da su njegovi igrači radili pogrešan presing na igrače Cityja. 

Sarri nije bio pretjerano nezadovoljan zbog poraza i poručio je da je pozitivna činjenica što je njegova ekipa dobro držala punih 60 minuta na gostovanju kod veoma teškog protivnika. 

"Radili smo pogrešno presing i ostavili smo im dosta prostora, a tada City postaje neumoljiv. Primiti gol nakon samo pet minuta bila je prava katastrofa. Bili smo jako loši u prvih 25 minuta. Ipak, igrali smo jako dobro nakon toga i uprkos promašenom penalu smo bili jako blizu izjednačenja. Igrati sat vremena na istom nivou protiv ekipe kao što je Manchester City je veoma impresivno. To nam daje za pravo da žalimo za penalom, ali večeras smo vidjeli koliko možemo", rekao je Sarri nakon susreta. 

Podsjetimo, Napoli nakon ovog kola ima tri boda u grupi F, dok su ispred njega Mancehster City sa devet i Shakhtar sa šest bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi