Saša Balić karijeru nastavlja u Poljskoj

Nekadašnji igrač Sarajeva

Saša Balić karijeru nastavlja u Poljskoj

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Saša Balić, nedavno je potpisao ugovor sa rumunskim Clujom, ali je nakon svega nekoliko sedmica napustio ovaj klub.

Prema pisanju rumunskih medija trener ovog kluba Dan Petresku nije bio previše zadovoljan kvalitetama crnogorskog defanzivca i Cluj je odlučio raskinuti saradnju s Baliće koji je bio potpisao ugovor na dvije godine. Međutim, nekadašnji igrač Sarajeva nije bio dugo bez kluba i svoju karijeru će nastaviti u Poljskoj.

Balić je danas zvanično potpisao ugovor s Zaglebie Lubinom u koji je stigao kao slobodan fudbaler. Crnogorac je sa svojim novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor i uskogo bi trebao debitovati u dresu Zaglebija.

Ovaj 27-godišnji defanzivac je u prošloj sezoni u dresu Sarajeva odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima. U svojoj karijeru nastupao je još za OFK Beograd, Grbalj, Inter iz Zaprešića, Kyvbasi, Metalurg i Targu Muresu. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 12 utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi