Saul Niguez hat-trickom odveo Španiju u finale Eura
Foto: EPA

Španci sa 3:1 bolji od Italije

Saul Niguez hat-trickom odveo Španiju u finale Eura

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon večerašnje pobjede protiv Italije (3:1).

U prvom poluvremenu utakmice i Cracoviji smo gledali poprilično opreznu igru s obje strane, te nije bilo izglednijih prilika. Međutim, već na otvaranju drugog dijela postignut je gol. Ceballos je sjajno pronašao Saula Nigueza koji je savladao Donnarummu, te je doveo Špance u prednost od 1:0.

Pet minuta kasnije činilo se da je sve gotovo kada je Italija ostala s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Gagliardini. Ipak, U 62. minuti Italija se vratila ih mrtvih golom Bernardeschija za 1:1 i mnogi su pomislili da ćemo gledati dosta tvrdu utakmicu do kraja.

Međutim, samo tri minute je trebalo Špancima ponovo da povedu. Na scenu je stupio opet Saul Niguez koji je spektakularnim golom pogodio za 2:1. Saul je fenomenalnu noć krunisao u 74. minuti kada je hat-trickom postigao konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Španija se zasluženo plasirala u finale U21 Evropskog prvenstva gdje će igrati protiv Njemačke koja je ranije danas nakon penala u polufinalnoj utakmici bila bolja od Engleske.


svi21 by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije