Savez se izblamirao: Pozvali igrača zbog igrice
Foto: EPA

Interesantna situacija

Savez se izblamirao: Pozvali igrača zbog igrice

M. Šljivak

Nevjerovatna situacija se desila defanzivcu Montpelliera Rubenu Aguilaru.

Ovaj defanzivac je zbog greške na Football Manageru dobio poziv u reprezentaciju i to od Fudbalskog saveza Bolivije.

Desni bek Montpelliera se našao u čudu jer sa ovom zemljom nema nikakve veze. Otac mu je Španac, majka Francuskinja, a on ima samo državljanstvo Francuske.

"Zvali su me telefonom, rekli da me očekuju otvorenih ruku. Pričali su mi kako su oduševljeni mojom igrom, a zatim sam dobio stotine poruka od navijača Bolivije koji od mene očekuju čuda", rekao je Aguilar.

Zanimljiva situacija prethodila je ovom neobičnom pozivu. U FS Bolivije su igrali Football Manager, gdje je greškom Aguillaru upisano državljanstvo Bolivije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čelnici ovog saveza nisu željeli da ništa prepuste slučaju i kontaktirali su Aguilara koji je bio šokiran pozivom.

Bolivija je kvalifikacije za Sp završila na pretposljednjem mjestu južnoameričkih kvalifikacija sa samo 14 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi