Schaaf podnio ostavku na mjesto trenera Eintrachta

Nakon samo jedne sezone

Schaaf podnio ostavku na mjesto trenera Eintrachta

Thomas Schaaf nakon samo jedne sezone podnio je ostavku na klupi bundesligaša Eintrahta iz Frankfurta. 

Schaaf je nakon podnesene ostavke istakao kako nije mogao prihvatiti optužbe o njemu i njegovom radu od strane dijela kupskih djelatnika, a jedan od rijetkih koji je javno izrazio žaljenje zbog njegovog odlaska je Heribert Bruchhagen.

"Thomas Schaaf ostvario je sve ono što smo pred njega stavili na početku sezone. S njim sam imao vrlo dobru komunikaciju kao što sam u više puta i istaknuo. Žalimo što neće nastaviti s ovim projektom, do samog kraja pokušavali smo ga uvjeriti u ostanak i nismo kontaktirali druge trenere. Želimo mu sve najbolje i krećemo u potragu za novim stručnjakom", kazao je prvi čovjek kluba iz Frankfurta.

Podsjećamo, 54-godišnji Schaaf prije dolaska u Eintracht radio je kao trener u Werderu iz Bremena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.