Schalke i Bayer remizirali u Gelsenkirchenu
Foto: EPA

Bundesliga, 7. kolo:

Schalke i Bayer remizirali u Gelsenkirchenu

Schalke i Bayer Leverkusen remizirali su u prvoj utakmici 7. kola Bundeslige (1:1). 

U prvom poluvremenu je nešto bolja bila ekipa iz Gelsenkirchena. Rudari su od samog starta nametnuli ofanzivan ritam igre i pred golom Bayera su se nizale prilike, međutim na pogodak se čekalo sve do 34. minute. 

Leon Goretzka je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, ostavivši golmana tima iz Leverkusena ukopanog i nemoćnog, a pri rezultatu 1:0 se ujedno i otišlo na odmor. 

U nastavku Apotekari su se probudili. Zaigrali su mnogo bolje, ozbiljnije, što ime se isplatilo u 61. minuti. Poslije kontranapada poravnanje Bayeru je donio Leon Bailey. 

Do kraja meča bilježimo po još nekoliko prilika s obje strane, no promjene rezultata nije bilo i ostalo je 1:1. 

Schalke je trenutno sedmi u Bundesligi sa 10 osvojenih bodova, dok je Bayer deveti sa dva manje.

Bundesliga, 7. kolo:

Schalke - Bayer Leverkusen

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi