Schalke i Krasnodar eliminisali PAOK i Fenerbahče

Evropa liga, šesnaestina finala

Schalke i Krasnodar eliminisali PAOK i Fenerbahče

Ekipa Schalkea plasirala se u osminu finala Evropa lige nakon večerašnjeg remija na domaćem terenu protiv grčkog PAOK-a 1:1.

Schalke je slavio u prvom meču u gostima pobjedu od visokih 3:0 i bilo je jasno da će PAOK-u večeras biti izuzetno teško da napravi čudo. Čudo se na kraju nije desilo jer su ekipe odigrale 1:1.

Schalke je poveo u 23. minuti kada je strijelac pogotka bio Schopf, ali izjednačenje je stiglo već u 25. minuti kada je autogol postigao Nastasić. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, pa je Schalke prošao dalje. Naši reprezentativci Sead Kolašinac i Gojko Cimirot odigrali su cijeli meč za svoje ekipe.

Također, od Evropa lige večeras se oprostila i ekipa Fenerbahčea koja je prtiv Krasnodara prvi meč izgubila 1:0 u gostima, a večeras je bilo 1:1 u Istanbulu. Gosti su poveli u 7. minuti preko Smolova, a Fener je izjednačio pred kraj prvog dijela meča kada je gol postigao Souza. To je bio i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije