Schalke nadigrao Wolfsburg, HSV bolji od Hoffenheima

Bundesliga

Schalke nadigrao Wolfsburg, HSV bolji od Hoffenheima

E. Škorić

U subotu je odigrano pet mečeva 28. kola njemačke Bundeslige.

Uvod u veliki derbi između Bayerna i Borussije Dortmund bili su zanimljivi dueli poput Schalke - Wolfsburg i HSV - Hoffenheim.

Schalke je sa 4:1 razbio Wolfsburg na svom terenu, a strijelci su bili Burgstaller (2), Goretzka i Caligiuri. Jedini gol za goste postigao je Mario Gomez s bijele tačke. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 71. minute.

HSV je ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak protiv Hoffenheima. Goloviam Hunta domaćin je slavio s 2:1, dok je Kramarić s penala zabio jedini pogodak za goste.  Ermin Bičakčić igrao je 78 minuta za goste, te je izborio penal u 33. minuti.

U duelu Leipziga i Bayera domaćin je slavio s 1:0 kasnim golom Poulsena, dok je u Koelnu Borussija Moenchengladbach slavila s 3:2 u jednom sjajnom meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:
Koeln - Borussia M. 2:3 (Clemens 18, Modeste 58/ Vestergaard 13, Traore 55, Stindl 81)
Freiburg - Mainz 1:0 (Petersen 70)
HSV - Hoffenheim 2:1 (Hunt 25/ Kramarić 33 - penal)
Leipzig - Bayer 1:0 (Poulsen 94)
Schalke - Wolfsburg 4:1 (Burgstaller 6, 77, Gorzetka 23 Caigiuri 48/ Gomez 79 - penal)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi