Schalke pronašao zamjenu za Kolašinca
Foto: EPA

Iako ga u klubu ne pamte po dobrom

Schalke pronašao zamjenu za Kolašinca

Prema pisanju njemačkih medija, Schalke je već pronašao fudbalera koji će u narednoj sezoni predstavljati alternativu za Seada Kolašinca, koji će sigurno napustiti Gelsenkirchen.

Riječ je o grčkom fudbaleru Konstantinosu Stafylidisu, 23-godišnjem lijevom beku Augsburga, koji već uveliko pregovara sa Schalkeom i dogovara transfer na ljeto.

Stafylidis je standardni grčki reprezentativac koji je u ovoj sezoni Bundeslige odigrao 25 utakmica uz četiri postignuta pogotka, a vrata transfera u Schalke otvorio mu je trener kluba iz Gelsenkirchena Markus Weinzierl, koji ga je prethodno trenirao u Augsburgu.

Špekuliše se da će Schalke za 23-godišnjeg Grka platiti oko pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno, navijači Schalkea i ljudi iz kluba pamte Stafylidisa po lošem s obzirom da je na samom početku sezone povrijedio Breela Embola, švicarskog fudbalera koji je samo nekoliko mjeseci prije toga stigao u Schalke kao veliko pojačanje za čak 25 miliona eura. Mladi ofanzivac je zbog Stafylidisa zbog toga završio sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije