Schalke se zahvalio dvojici iskusnih fudbalera

Čistka u svlačionici Rudara

Schalke se zahvalio dvojici iskusnih fudbalera

Schalke našeg Seada Kolašinca nakon jedne loše sezone u Bundesligi odlučio se zahvaliti dvojici iskusnih fudbalera, Austrijancu Christianu Fuchsu i Švicarcu Tranquillu Barnetti.

"Sjeli smo i razgovarali s obojicom igrača, ali smo na kraju došli do zaključka da nam se putevi razilaze", objasnio je sportski direktor Rudara Horst Held, te dodao:

"Tranquillo i Christian žele nove izazove i žele igrati negdje drugo. Mi im se zahvaljujemo za njihov dosadašnji angažman u klubu i želimo im sve najbolje u budućnosti".

Barnetta je u redove kluba iz Gelsenkirchena stigao u iz Bayer Leverkusena, ali je već u sezoni 2012/2013 posuđen Eintrachtu iz Frankfurta, dok je Austrijanac u redove Schalkea stigao na početku sezone 2011/2012.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fuchsov odlazak bi mogao biti pravi podsticaj za Seada Kolašinca kojem je austrijski defanzivac bio jedan od glavnih konkurenata za mjesto u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.