Schalkeu derbi protiv Wolfsburga, Hertha osvojila bod

Utakmice 11. kola Bundeslige

Schalkeu derbi protiv Wolfsburga, Hertha osvojila bod

E. Čaušević

Odigrano je pet utakmica na terenima u njemačkoj Bundesligi u okviru 11. kola.

Fudbaleri Schalkea ostvarili su veliku pobjedu u derbiju protiv Wolfburga sa 1:0, a odlučujući gol postigao je Goretzka u samom finišu utakmice. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč za gostujući tim.

Pobjedu je danas ostvario i Mainz koji je na domaćem terenu sa 4:2 bio bolji od Freiburga, dok je Ingolstadt sa minimalnih 1:0 u gostima savladao Darmstadt. Borussia Monchengladbach u posljednjim sekundama doživjela je poraz na domaćem terenu protiv Kolna sa 2:1

Ekipa našeg Vedada Ibiševića, Hertha, odigrala je bez golova na gostovanju protiv Augsburga, a bh. napadač odigrao je svih 90 minuta. Hertha je četvrta sa 20 bodova, dok je Augsburg na 13. mjestu sa 11 bodova.

Bundesliga, 11. kolo:

Augsburg - Hertha 0:0

Darmstadt - Ingolstadt 0:1

Mainz - Freiburg 4:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia M. - Koln 1:2

Wolfsburg - Schalke 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije