Schalkeu Rurski derbi, prvi trijumf Ibiševićevog Stuttgarta

Bundesliga, 6. kolo

Schalkeu Rurski derbi, prvi trijumf Ibiševićevog Stuttgarta

Aktuelni šampion Bayern stigao je do nove, četvrte, ovosezonske pobjede . Na gostovanju kod Kolna Bavarci su poveli u 19. minuti, a strijelac za ekipu Pepa Guardiole bio je Mario Götze. Autogol Halfar u 66. minuti ovjerio je pobjedu Bayerna od 2:0 na gostovanju kod Jarčeva.

Ruskom derbiju Schalke je protiv Borussije Dortmund poveo u 10. minuti utakmice, a asistenciju Aoga iskoristio je Matip i donio veliku radost domaćim navijačima. Trinaest minuta kasnije nastavila se kriza kada je za vodstvo Rudara od 2:0 pogodio Choupo-Moting. Ipak, samo tri minute kasnije Ramos je svojim golom smanjio vodstvo Schalkea na 2:1.

Borussia M'gladbach se lako obračunao sa novajlijom Paderbornom. Već u 14. minuti fudbaleri Luciena Favrea su imali vodstvo od 2:0. U 8. minuti pogodio je Patrick Hermann, a šest minuta kasnije vodstvo gostiju udvostručio je Rafael. Poraz domaćih, u čijim redovima je 85 minuta odigrao Mario Vrančić, ublažio je gol Wemmer u 70. minuti utakmice.

U meču Freiburga i Bayer Leverkusena isključenje u 28. minuti zbog drugog žutog kartona zaradio je drugi žuti karton, a Mensur Mujdža je ovaj susret koji je na raju okončan bez pobjednika ali i bez golova odgledao s klupe za rezervne igrače.

Stuttgart je golom Daniela Shwaaba stigao do prve pobjede u novoj sezoni, a kapitulaciju na Mercedes-Benz Areni potpisala je ekipa Hannovera. U 71. minuti u igru u redovima Švaba ušao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Bundesliga, 5. kolo:
Freiburg – Bayer Leverkusen 0:0
Köln – Bayern München 0:2 (Götze 19., Halfar 66. AG)
Paderborn – Borussia M'gladbach 1:2 (Wemmer 70. / Hermann 8., Rafael 14.)
Schalke – Borussia Dortmund 2:1 (Matip 10., Choupo-Moting 23. / Ramos 26.)
Stuttgart – Hannover 96 1:0 (Schwaab 70.)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.