Schick pravi veliki transfer, a možda i veliku grešku?

Ako je vjerovati Sabatiniju...

Schick pravi veliki transfer, a možda i veliku grešku?

Mladi češki napadač Patrik Schick oduševio je italijansku javnost svojim partijama u debitantskoj sezoni koju je imao u Seriji A.

Ovaj 21-godišnjak je u dresu Sampdorije postigao 11 golova na 32 ligaške utakmice i na sebe je skrenuo pažnju najvećih italijanskih klubova, a čini se da će odabrati Juventus.

Za Schicka je interes pokazao i Inter, ali je tehnički direktor milanskog kluba Walter Sabatini u posljednjoj izjavi otkrio da će Čeh najvjerovatnije krenuti put Torina.

"Schick u Interu? Mislim da nema ništa od toga i da će potpisati za Juventus", kratko je poručio Sabatini, koji je očigledno odustao od ovog pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Patrik Schick je u Sampdoriju stigao prošlog ljeta iz Sparte Prag za četiri miliona eura, a klub iz Genove će njegovom prodajom zaraditi ne manje od 25 miliona eura, jer toliko iznosi otkupna klauzula.

Koliko god transfer u Juventus bio veliki korak, lako bi se mogao pokazati i kao greška jer teško da će se mladi Čeh naigrati pored neprikosnovenog Gonzala Higuaina. Za donošenje takvih zaključaka je još uvijek rano, a vrijeme će najbolje pokazati hoće li Schick dodatno napredovati ili će biti osuđen na stagnaciju. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije