Schmidt: Ako nametnemo svoj ritam igre pobijedit ćemo

Apotekari moraju slaviti protiv prvaka Portugala

Schmidt: Ako nametnemo svoj ritam igre pobijedit ćemo

Bayer Leverkusen u prvom kolu Lige prvaka pretrpio je poraz od Monaca i utakmica drugog kola izuzetno je bitna za Apotekare. 

Izabranici Rogera Schmidta večeras će na svojoj BayAreni dočekati prvaka Portugala, Benficu, a šef struke ekipe iz Leverkusena ističe kako njegova ekipa može do trijumfa. 

"Mislim da je Benfica ekipa čija je osnovna karakteristika veliki broj igrača iz Južne Amerike. U timu imaju deset od 11 igrača iz Južne Amerike. Imaju mnogo igrača iz Brazila i Argentine koji su odlični u situacijama jedan na jedan. Nisu bez razloga dvije godine igrali finale Evropske lige," smatra Schmidt. 

"Slavili su u mnogo neizvjesnih utakmica i prošli su mnogo puta u eliminacionoj fazi. Benfica je ekipa koja zna reagovati na terenu i bit će mnogo situacija jedan na jedan. Mi moramo nametnuti svoj stil igre i ako to uspijemo imamo velike šanse za trijumf," kaže Schmidt. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije