Scholes: Željeli smo se osvetiti Ronaldinhu jer nas je izdao

Brazilac umjesto Uniteda izabrao Barcelonu

Scholes: Željeli smo se osvetiti Ronaldinhu jer nas je izdao

E. Čaušević

Engleski mediji jučer su objavili priču o legendarnom Ronaldinhu koji je na ljeto 2003. godine bio na korak od dolaska u Manchester United, no na kraju je izabrao Barcelonu.

Ronaldinho je trebao biti prvi Brazilac koji je zaigrao u dresu Crvenih đavola, ali na kraju je potpisao za Barcu. Brazilac je bio sve dogovorio s Unitedom, te je čak doputovao na aerodrom da potpiše ugovor, ali je transfer propao u posljednjem trenutku, te je legendarni čarobnjak na kraju završio u Barceloni.

Nekadašnji igrač Manchester Uniteda, Paul Scholes, odlučio je također komentarisati dešavalja iz 2003. godine. On je potvrdio da su igrači dobili informaciju da Ronaldinho treba da dođe, no da se u posljednjem trenutku predomislio. Scholes i družina su imali plan za osvetu, ali nisu uspjeli da realizuju isti.

"Bili smo na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama pred početak nove sezone i igrali smo prijateljski meč s Barcelonom, a Ronaldinho je baš tad nekada potpisao za njih. Znali smo da je trebao doći kod nas i željeli smo se osvetiti. Dogovorili smo se da ga svaki put malo udarimo po nogama, ali nismo uspjeli ni blizu da mu dođemo. Briljantan fudbaler", rekao je Scholes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi