Schweinsteiger bi mogao ostati bez kapitenske trake

Borussija prihvatila izvinjenje Bastiana Schweinsteigera

Schweinsteiger bi mogao ostati bez kapitenske trake

Nakon odlaska Philipa Lahma u reprezentativnu penziju, za njegovog nasljednika na mjestu kapitena prvi se nametnuo Bastian Schweinsteiger.

Klupski kolega iz minhenskog Bayerna ima najveće šanse da preuzme traku u reprezentaciji Njemačke, ali video koji se pojavio na društvenim mrežama udaljio ga je od pozicije kapitena. 

Na videu se nalazi Schweinsteiger koji slavi osvajanje njemačkog DFB Kupa. Fudbaler Bayerna započeo je pjesmu koja vrijeđa sve navijače, ali i igrače Borussije Dortmund. "BVB, kurvini sinovi" jedan je od dijelova pomenute pjesme. 

Navijači Borussije ističu kako igrač koji se tako ponaša ne može biti kapiten nacionalnog tima. Schweinsteiger se nalazi na odmoru, ali je uputio izvinjenje svim navijačima kluba iz Dortmunda. Nije se dugo čekalo na odgovor Borussije Dortmund. 

"Dragi Bastiane Schweinsteigeru,

Apsolutno nije nikakav problem što si popio par piva, dao sebi malo oduška i pjevao uvredljivu pjesmu o nama. Uvijek smo te doživljavali kao dobrog momka.

Nikada ne bismo dizali frku protiv tebe, i jasno je da prihvatamo tvoje izvinjenje. Uživaj u ljetovanju u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

PS: Još uvijek postoji mogućnost da naučiš da pjevaš, Ako su ti potrebni časovi pjevanja, javi nam se. Rado ćemo ti pomoći," stoji u saopštenju kluba iz Dortmunda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.