Schweinsteiger u nadoknadi donio tri boda Unitedu

Crveni đavoli slavili kod Watforda

Schweinsteiger u nadoknadi donio tri boda Unitedu

Ekipa Manchester Uniteda pobijedila je u okvirtu 16. kola Premiershipa Watford u gostima rezultatom 1-2.

Trener Crvenih đavola Louis van Gaal našao se u veoma teškoj situaciji pred ovaj meč, obzirom da nije mogao računati na napadački dvojac Martial-Rooney. Jedino riješenje za njega u napadu bio je Memphis Depay i upravo je on donio radost svom sunarodnjaku kada je na asistenciju Herrere pogodio za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih šansi. Depay je na samom otvaranju nastavka meča imao priliku da udupla vodstvo Uniteda, ali je Heurellho Gomes sjajnom odbranom spasio Watford. Domaći su u 71. minuti preko Almena Abdija mogli do izjednačenja, ali je De Gea sjajnom odbranom uzvratio svom kolegi na golu Watforda. Ipak, Watford do izjednačenja dolazi u 87. minuti kada Troy Deeney sa jedanaest metara pogađa mrežu Uniteda, nakon što je prethodno Marcos Rojo skrivio najstrožiju kaznu.

Da United sa Vicarage Roada ode sa punim plijenom pobrinuo se Bastian Schweinsteiger u nadoknadi vremena kada je pogodio za konačnih 1:2. United se ovom pobjedom probio na vrh tabele sa bodom prednosti u odnosu na City i Arsenal, ali i utakmicom više. S druge strane, Watford je ostao 11. sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.