Schweinsteigeru dosadio MLS
Foto: EPA

Napušta Chicago

Schweinsteigeru dosadio MLS

M. Šljivak

Njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger mogao bi napustiti ekipu Chicago Fire.

Prva zvijezda američkog tima ima ugovor do kraja godine, a u razgovoru za Eurosport otkrio je kako postoji mogućnost da napusti tim, ali da još nema konkretne ponude.

"Imam ugovor do kraja godine. Za sada nemam druge opcije, sve je otvoreno i vidjećemo šta će da se desi", istakao je iskusni njemački veznjak.

Bivši fudbaler Bayerna i Manchester Uniteda je u Chicago stigao u martu ove godine, a ugovorom je trebao da zaradi 4,5 miliona dolara.

Postoji velika mogućnost da se Schweinsteiger vrati u Evropu. Pretpostavlja se da bi ponovo mogao zaigrati u Bundesligi, ali teško da će se vratiti u ekipu Bayerna gdje je proveo 17 godina.

Ovaj 33-godišnji fudbaler je odigrao ukupno 25 utakmica za Chicago, a postigao je tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi