Sead Kolašinac dogovorio transfer u Juventus?

Sky Italia tvrdi da je dogovor postignut

Sead Kolašinac dogovorio transfer u Juventus?

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac od ljeta će postati član Juventusa.

Sjajni 23-godišnji defanzivac je, prema navodima Sky Italia, dogovorio transfer u redove Stare dame na ljeto ove godine.

Kolašinac će u redove evropskog velikana stići iz Schalkea kao slobodan igrač, jer mu aktuelni ugovor sa timom iz Gelsenkirchena važi do ljeta 2017. godine.

Tako će Kolašinac od jula službeno postati član Stare dame iz Torina u čije će redove doći kao zamjena za iskusnog francuskog fudbalera Patricea Evru.

Pored aktualnog prvaka Italije, interes za bh. defanzivca pokazivali su engleski premijerligaši Liverpool i Manchester City, kao i njemački velikan Bayern.

Ipak, čini se kako je Juve bio najbrži, pa ćemo Kolašinca od ljeta gledati u dresu Bianconera uz Miralema Pjanića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kolašinac je prethodne četiri godine član prvog tima Schalkea, a u omladinskim kategorijama je igrao još za Stuttgart, Hoffenheim i Karlsruhe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi