Sead Kolašinac u timu sezone Bundeslige

Prema glasovima na zvaničnoj stranici

Sead Kolašinac u timu sezone Bundeslige

Bosanskohercegovački fudbaler Sead Kolašinac izabran je u najbolji tim sezone u Bundeslgii.

Glasanje je održano na zvaničnoj stranici Bundeslige, a Kolašinac je na kraju očekivano zauzeo svoje mjesto na poziciji lijevog beka. Osim njega, u posljednjoj liniji, odlukom glasova navijača, nalaze se desni bek Borussije Dortmun Lukasz Piszczek, štoper Bayerna Mats Hummels i štoper Hoffenheima Niklas Sule.

U veznom redu su Ousmane Dembele (Dortmund), Naby Keita (Leipzig), Thiago Alcantara (Bayern) i Emil Forsberg (Leipzig). U napadu su sasvim očekivano Pierre Emerick Aubameyang i Robert Lewandowski. 

Kolašinac je tokom galasanja dobio ukupno 328 hiljada i 395 glasova, odnosno 46 posto glasova za poziciju lijevog beka. Podsjetimo, on je i u prvom dijelu sezone bio uvršten u idealan tim.

Kolašinac je vjerovatno odigrao i svoju posljednju sezonu u Bundeslgii, jer bi veoma brzo trebao postati novi fudbaler Arsenala. Podsjetimo, naš reprezentativac je slobodan igrač trenutno, a engleski mediji prenijeli su informaciju da je sve dogovorio sa Arsenalom te da će biti treći najplaćeniji fudbaler ekipe iz Londona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi