Sedam golova Shakhtara, pet Adriana, pobjeda Porta
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa H

Sedam golova Shakhtara, pet Adriana, pobjeda Porta

M. Šljivak

Pravu katastrofu je u susretu grupe H doživio je Bate Borisov na domaćem terenu od Shakhtara iz Donetska rezultatom 7:0.

Ukrajinski tim je u prvom poluvremenu postigao čak šest pogodaka od čega je četiri postigao Luiz Adriano. 

Poveli su gosti u 11. minuti preko Alexa, da bi u 28. minuti Luiz Adriano s penala povećao prednost na 2:0.

Douglas Costa je u 35. minuti pogodio za već tada uvjerljivih 3:0, a onda je na scenu stupio Adriano koji je s još tri pogotka u finišu prvog poluvremena došao do četvrtog gola, a Shakhtar je na poluvremenu imao vodstvo o 6:0.

Adriano je peti gol postigao u 80. minuti sa penala za konačnih 7:0.

Porto je savladao Athletic Bilbao s 2:1. Poveo je Porto preko Hectora Herrere u 45. minuti, ali je izjednačenje španskom timu donio Fernandez u 58. minuti.

Pobjedu Portu je donio Ricardo Quaresma u 75. minuti susreta.

Grupa H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto - Athletic Bilbao 2:1 (Herrera 45', Quaresma 75' / Fernandez 58') Bate Borisov - Shakhtar 0:7 (Alex 11', Adriano 28'p, 36', 40', 44', 80'p, Douglas 35')


Porto 1 - 0 Ath. Bilbao Goal Herrera by enteritament
Fernandez Goalll Porto 1 - 1 Athletic Club ch... by livegoals1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.