Seedorf pred potpisom za Botafogo

Trener Oswaldo optimističan

Seedorf pred potpisom za Botafogo

A. Haznadarević

Trener brazilskog Botafoga Oswaldo de Oliveira je veoma optimističan i smatra da su dobre šanse da veliki Clarence Seedorf pojača njegov klub.

Čini se da će tridesetšestogodišnji Seedorf definitivno napustiti San Siro, iako se pojavila mogućnost da ostane još jednu sezonu u Milanu. Barem prema riječima trenera Botafoga, koji je potvrdio da je jedan od Seedorfovih predstavnika trenutno u Rio de Janeiru i pregovara sa predsjednikom Botafoga Mauriciom Assumpcaom.

 

"Naravno da znam da ga pokušavamo dovesti. Ako uspijemo realizovati ovaj transfer bit će to veliki marketinški potez, ali i veliki dodatak timu također", priznaje Oswaldo te nastavlja:

 

"Njegov kvalitet je neupitan, ali trebat će mu malo vremena dok se adaptira. Tek je završio sezonu, ima tridesetšest godina, a i igrao bi u nepoznatoj atmosferi."

 

Poznato je da ovaj sada već legendarni fudbaler često dolazi u Brazil zbog porodice, te bi se ipak mogao brzo naviknuti na novu atmosferu.

 

"Njegova žena je Brazilka i on često ovdje dolazi na odmor, što je dobro. Mislim da neće imati problema da se uklopi", zaključuje brazilski stručnjak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.