Seferović i Drmić ostavili Hrvate bez baraža

Seferović igrao za Papeta

Seferović i Drmić ostavili Hrvate bez baraža

M. Šljivak

Mlada reprezentacija Švicarske savladala je danas u Koprivnici selekciju Hrvatske sa 2:1 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Izraelu.

Junaci Švicaraca su Bosanac i Hrvat koji su zabili golove za pobjedu "svoje" reprezentacije. Haris Seferović je odigrao odličnih sat vremena  za Švicarsku, a ovaj 20-godišnji Bosanac je prekrasnim golom u 15. minuti donio vodstvo Švicarskoj nakon odličnog duplog pasa sa Zuberom.

Hrvati su ipak uspjeli u 74. minuti preko Glavice izjednačiti rezultat na 1:1, no do kraja susreta Švicarci uspjevaju doći do tri boda.


Konačnih 2:1 za Švicarsku postavio je Josip Drmić u posljednjim trenucima susreta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.