Šehić bespomoćan u Firenci, novi poraz Intera

Evropa liga, grupe J, K, L

Šehić bespomoćan u Firenci, novi poraz Intera

Fudbaleri Intera doživjeli u novi poraz u okviru Evropa lige.

Bolji od izabranika Franka De Boera bili su fudbaleri Sparte iz Praga, a rezultat je na kraju bio 3:1 za domaće. Sparta je sjajno otvorila meč te su poveli već u 7. minuti, a strijelac gola bio je Kadlec. Samo osam minuta kasnije novi gol u meži gostiju. Veliku grešku odbrane Intera iskoristio je ponovo Kadlec koji je pogodio za 2:0. To je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Inter smanjio u 71. minuti nakon pogotka Palacia, da bi domaći pobjedu potvrdili pet minuta kasnije kada je Holek bio strijelac. Minutu prije toga Ranocchia je dobio drugu žuti, odnosno crveni karton. U drugom meču ove grupe Hapoel Beer Sheva i Southampton su podijelili bodove odigravši 0:0.

Kada je u pitanju grupa J, Fiorentina je savladala Qarabag sa visokih 5:1. Sve je po zlu krenula za gostujuću ekipu kada je Yunuszade dobio direktan crveni karton u 30. minuti. Već devet minuta kasnije Babacar je pogodio za 1:0, da bi samo četiri minute kasnije Kalinić povisio na 2:0. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Babacar je postavio 3:0. Nastavak meča donio je još dva gola u mreži Ibrahima Šehića. Oba je postigao Mauro Zarate i to u 63. i 78. minuti, a Qarabag je počasni gol postigao u 92. minuti preko Ndlovua. Ibrahim Šehić je branio cijeli meč za goste. U drugom meču ove grupe PAOK je slavio u gostima kod Libereca sa 2:1. Gojko Cimirot je odigrao cijeli meč za goste.

U grupi L Villareal je remizirao u gostima kod Steaue 1:1. Gosti su poveli preko Borre u 9. minuti, da bi samo deset minuta kasnije Muniru poravnao na 1:1 što je bio i konačan rezultat ovog meča. U drugom meču ove grupe Zurich je slavio na domaćem terenu protiv Osmanlispora sa 2:1. Avdija Vršajević je za goste odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi