Šehić ispisao historiju Qarabaga, PAO se izvukao u finišu

Naš golman ima razloga za slavlje

Šehić ispisao historiju Qarabaga, PAO se izvukao u finišu

Ibrahim Šehić je sa svojim Qarabagom večeras ispisao historiju ovog azerbejdžanskog kluba. Na gostovanju kod Dnipra, Šehić i suigrači su proslavili prvu pobjedu ovog kluba u historiji ostvarenu u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Na utakmici koja se odigrala u Kijevu, Muarem je doveo goste u vodstvo u 21. minuti i malo ko je očekivao da će baš to biti konačni rezultat utakmice. Dnipro je napadao, ali se Šehić u nekoliko navrata istakao sigurnim intervencijama i ostalo je do kraja 1:0 za Qarabag, koji sada u svom premijernom nastupu u Evropskoj ligi čak ima realnu šansu plasirati se dalje.

U drugoj utakmici grupe Inter i St. Etienne su odigrali remi bez golova u Milanu. Prilično nevjerovatno djeluje podatak da je St. Etienne sve tri dosadašnje utakmice Evropske lige završio najnepopularnijim rezultatom.

U grupi E najviše razloga za zadovoljstvo ima moskovski Dinamo, koji je golovima Kokorina i Zhirkova slavio na gostovanju kod Estorila sa 2:1 i tako gotovo sigurno obezbjedio prolaz dalje.  Drugu utakmicu ove grupe u Eindhovenu su odigrali PSV i Panathinaikos, a susret je okončan bez pobjednika. Depay je u 43. minuti doveo domaće u prednost ali je Ajagun tri minute prije kraja spasio Panathinaikos golom za 1:1.

Evropska liga

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter - St Ettiene 0:0
Dnipro - Qarabag 0:1 (Muarem 21')
PSV - Panathinaikos 1:1 (Depay 43' - Ajagun 87')
Estoril - Dinamo M. 1:2 (Tavares 90+5', Kokorin 53', Zhirkov 80')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.