Šehić sa Qarabagom ispisao historiju azerbejdžanskog fudbala
Foto: EPA

Plasirali se u grupnu fazu LP

Šehić sa Qarabagom ispisao historiju azerbejdžanskog fudbala

E. Čaušević

Fudbaleri Qarabaga večeras su u revanšu play-offa u gostima poraženi protiv Kopenhagena sa 2:1, ali su zbog pobjede u prvom meču (1:0) ostvarili historijski plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Qarabag je u prvoj utakmici na domaćem terenu slavio sa minimalnih 1:0 i došao je večeras u Kopenhagen da pokuša svim silama odbraniti svoju prednost, te ispisati historiju azerbejdžanskog fudbala plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. No, Kopenhagen je od prve minute krenuo žestoko u napad imao nekoliko sjajnih šansi, ali Šehić je uspio da odbrani svoj gol.

Međutim, u samom finišu prvog poluvremena gosti su kapitulirali. Gregus je asistirao, a mrežu našeg Ibrahima Šehića zatresao je Santander za vodstvo Kopenhagena od 1:0. Ipak, u drugom dijelu Qarabag je uspio da izjednači kada je u 63. minuti meča na 1:1 poravnao Ndlovu.

No, svega tri minute kasnije Kopenhagen je ponovo poveo sa 2:1, a ovaj put strijelac je bio Pavlović. Danskom timu trebao je još jedan gol da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka, te su sva sredstva bacili u napad.

Kopenhagen je žestoko napadao, imao nekoliko odličnih prilika da postignu i treći gol, ali jednostavno sreća je večeras bila na strani Qarabaga. Gosti iz Azerbejdžana su poraženi sa 2:1, ali su u Kopenhagenu proslavili najveći uspjeh ovog tima u historiji i plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Bh. reprezentativac Ibrahim Šehić je tako postao još jedan naš igrač koji će ove jeseni igrati utakmice Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Play-off Lige prvaka, revanš:

Kopenhagen - Qarabag 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije