Šehić sačuvao mrežu, Grahovac bez minutaže u porazu Rapida

Evropska liga, play-off

Šehić sačuvao mrežu, Grahovac bez minutaže u porazu Rapida

E. Škorić

Ibrahim Šehić je sačuvao svoju mrežu u prvoj utakmici play-offa Evropske lige između Karabakha i Twentea.

Bivši golman Željezničara je sjajno branio na golu azerbejdžanskog kluba, koji je uspio da ostane neporažen protiv holandskog Twentea, pa će se o konačnom pobjedniku odlučivati narednog četvrtka.

Moskovski Dinamo mučio se sa Omonijom iz Nikozije, a meč je na kraju završen rezultatom 2:2. Samba i Buttner su pogađali za Ruse, Lobjanidze i Fofana za Kiprane, koji su u dva navrata vodili.

Tottenhem je u Limassolu jedva stigao do pobjede nad kiparskim AEL-om. Domaći su vodili golom Adriana u 14. minuti, ali su gosti iz Londona došli do preokreta u zadnjih petnaestak minuta. Soldado je u 74. pogodio za 1:1, a isti igrač je u 80. asistirao Kaneu, koji je donio trijumf Pijetlovima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finski HJK Helsinki je preokretom stigao do trijumfa (2:1) nad Rapidom iz Beča. Lod i Varyrynen je pogađao za domaće, Schaub za goste. Srđan Grahovac, mladi bh. reprezentativac i bivši igrač Borca, nije igrao za Austrijance iako je sjedio na klupi. Ruch i Metalist su odigrali utakmicu bez golova.

Evropska liga, play-off, prve utakmice:
Dinamo M. - Omonia 2:2 (Samba 33, Buttner 72/ Lobjanidze 2, Fofana 59
AEL Limassol - Tottenham 1:2 (Adrian 14/ Soldado 74, Kane 80)
HJK - Rapid 2:1 (Lod 63, Varyrynen 74/ Schaub 59)
Karabakh - Twente 0:0
Ruch - Metalist 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.