Šehić sačuvao mrežu protiv Intera, ali Qarabag ispao
Foto: EPA

Evropska liga

Šehić sačuvao mrežu protiv Intera, ali Qarabag ispao

E. Škorić

Nogometaši Intera i Dnjepra prošli su u šesnaestinu finala Evropske lige.

Dnjepr, Qarabag i Saint-Etienne su bili u kombinacijama za drugo mjesto. U jednom trenutku Qarabag, na čijem golu brani bh. golman Ibrahim Šehić, slavio je prolaz pošto je Dnjepr igrao protiv St. Etiennea (0:0). Ti rezultati Azerbejdžance su vodili dalje, ali...

Ukrajinci su golom Fedeckyja u 66. minuti poveli protiv St. Etiennea, što im je bilo dovoljno da sa sedam bodova prođu u šesnaestinu finala.

Šehićev Qarabag je zamalo napravio veliku senzaciju i savladao Inter pred svojim navijačima. Postigli su domaći gol u samoj završnici, počelo je slavlje, no pogodak je poništen.

Na kraju, Inter je završio prvi sa 12 bodova, Dnjepr drugi sa sedam, a Qarabag treći sa šest bodova. St. Etienne je osvojio samo pet bodova uz pet remija i jedan poraz.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa F, 6. kolo:
Dnjepr - Saint-Etienne 1:0 (Fedeckyj 66)
Qarabag - Inter 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti