Šehić sačuvao mrežu, Qarabag korak od grupne faze

Slavili i Fenerbahče i Rosenborg

Šehić sačuvao mrežu, Qarabag korak od grupne faze

E. Škorić

Qarabag našeg golmana Ibrahima Šehića na pragu je grupne faze Evropske lige.

Qarabag još mora da se potrudi da izbori prolaz, no u prvom meču play-offa su Azerbejdžanci slavili na gostovanju kod švicarskog Young Boysa sa 1:0. Jedini gol postigao je Almeida u 67. minuti. 

Naš Ibrahim Šehić uspio je da sačuva mrežu u 90 minuta.

Rubin iz Kazanja je u gostima kod makedonskog Rabotničkog odigrao 1:1. Karadenih je u 68. donio vodstvo Rusima, ali su Makedonci i sa igračem manje uspjeli da postignu gol za 1:1 u 84. minuti. Postigao ga je Ristevski. 

Dobar posao napravio je Rosenborg. Norveški klub je pogocima Mikkelsena, Hellanda i Jensena (61., 67. i 93. minuta) slavio na gostovanju kod Steaue u Bukureštu s visokih 3:0. U susretu grčkog Atromitosa i turskog Fenerbahčea slavio je gost i to golom Robina van Persieja u 90. minuti.

St. Etienne nije uspio da slavi u Moldaviji. Francuski klub je odigrao samo 1:1 sa autsajderom Milsamijem.  

Evropska liga, play-off, prve utakmice:

Milsami - St. Etienne 1:1 (Bud 57, Hamouma 40)

Atromitos - Fenerbahče 0:1 (Van Persie 90)

Rabotnički - Rubin 1:1 (Ristevski 85/ Karadeniz 68)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Steaua - Rosenborg 0:3 (Mikkelsen 61, Helland 67, Jensen 93)

Young Boys - Qarabag 0:1 (Almeida 67)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.