Šehićev Karabakh izbacio Twente iz Evropske lige

Azerbejdžanci u grupnoj fazi

Šehićev Karabakh izbacio Twente iz Evropske lige

E. Škorić

Nogometaši grčkog Asterasa i azerbejdžanskog Karabakha slave večeras plasman u grupnu fazu Evropske lige.

Karabakh je priredio novu senzaciju i u play-offu Evropske lige eliminisao holandski Twente, kome nije bilo dovoljno 1:1 pred svojim navijačima obzirom da je prvi meč završen bez golova, pa Azerbejdžanci idu dalje zbog gola u gostima.

Castaignos je u 37.  postigao gol za vodstvo Twentea, ali Muarem u šestoj minuti nastavka pogađa za 1:1 i Twente nije smogao snage da postigne drugi gol. Ovo je veliki uspjeh i za Ibrahia Šehića, bivšeg golmana Željezničara, koji brani za Karabakh.

Gol u gostima donio je prolaz i Asterasu. Grci su poraženi s 3:1 u Tel Avivu od Maccabija, ali su slavili kući s 2:0 i zato će se sutra naći u žrijebu grupne faze.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Maccabi TA - Asteras 3:1 (Badash 27, Zahavi 54 - penal, Prica 75/ Goian 23)
Twente - Karabakh 1:1 (Castaignos 37/ Muarem 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije