Selektor Holandije razmišlja o ostavci

Hiddink nezadovoljan

Selektor Holandije razmišlja o ostavci

Selektor holandske fudbalske reprezentacije Guus Hiddink prema pisanju inostranih medija najozbiljnije razmišlja o ostavci.

Iskusni stručnjak na klupi trećeplasiranog tima sa prošlogodišnjeg Mundijala ne bilježi najbolje rezultate, a utjehu mu ne predstavlja ni pobjeda nad Latvijom (2:0) ostvarena u petak.

"Imam svoje ideje kako treba voditi reprezentaciju. Ne ide baš najbolje i uskoro ću donijeti odluku po pitanju ostavke. Moram još porazgovarati sa bliskim ljudima o svojoj ulozi. Ubrzo će stvari biti jasnije", istakao je Hiddink.

Obzirom da holandski fudbalski savez u praksi uvijek unaprijed određuje novog selektora, već je poznato da će Hiddinkov nasljednik biti Danny Blind.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Holandija se nalazi tek na trećoj poziciji svoje kvalifikacione grupe za plasman na Evropsko prvenstvo iza Islanda i Češke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti