Selektor Slonova nakon finala zaplesao tradicionalni ples

Znao je proslaviti svoje drugo zlato

Selektor Slonova nakon finala zaplesao tradicionalni ples

Francuski stručnjak Hervé Renard osvojio je svoje drugo zlato na Afričkom kupu nacija nakon što su njegovi izabranici poslije 11 serija penala u finalu kontinentalnog takmičenja savladali selekciju Gane.

Obala Slonovače trijumfovala je sa 9:8 nakon dramatične penal serije, a Francuzu je ovo bilo drugo zlato na Afričkom kupu nacija. Tako je nekadašnji defanzivac postao tek drugi trener koji je sa dvije različite selekcije postao šampion "crnog kontinenta". Prethodno je Renard 2012. godine napravio veliko iznenađenje, kada je sa Zambijom u finalu na penale savladao upravo selekciju kojoj se za poraz iskupio pobjedom nad Ganom tri godine kasnije.

Za popularne Slonove ovo je druga titula najbolje selekcije afričkog kontinenta, nakon prve iz 1992. godine. Zanimljivo je da je i tada Obala Slonovače savladala upravo Ganu, takođe nakon penala, i to najduže serije u historiji takmičenja. Bilo je 11:10.

Francuski stručnjak znao je proslaviti veliki uspjeh, pa je prije dodjele medalja sa svojim fudbalerima zaplesao tradicionalni ples pred njihovim navijačima, a potom je trčao travnjakom noseći kapitena svoje ekipe, Yayu Tourea. Na kraju je i sam završio na rukama svojih izabranika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije