Seleznyov istinski junak, Dnipro slavi historijski uspjeh

Ukrajinski tim u finalu Evropske lige

Seleznyov istinski junak, Dnipro slavi historijski uspjeh

Fudbaleri Dnipra su večeras pobjedom protiv Napolija napravili najveći uspjeh u historiji kluba i plasirali se u finale Evropske lige.

Dnipro je slavio sa 1:0, a ponovo je junak ukrajinskog kluba bio Yevhen Seleznyov, koji je u 58. minuti pogodio za veliku pobjedu svog tima.

Napoli je, baš kao i u prvoj utakmici, bio opasniji rival, ali se ponovo ispromašivao. Higuain je u prvom poluvremenu imao dvije dobre šanse da dovede svoj tim u prednost, ali je bio neprecizan.

Jedini gol viđen je u 58. minuti, kada je napadač Dnipra Seleznyov postigao zlata vrijedan gol za svoj klub. Nakon što je u prvom meču zabio iz ofsajda, večeras je gol postigao glavom nakon ubačaja Konopljanke.

Napoli je nakon primljenog gola započeo žestoke napade ka golu domaćih, ali bezuspješno. Gosti iz Italije su napravili pravu opsadu gola domaćih u finišu utakmice, ali im to nije pomoglo da izbore produžetke. Domaći su čak mogli i do drugog gola, nakon što je Matheus nakon jednog kontranapada pogodio prečku.

Ostalo je do kraja 1:0 i započelo je veliko slavlje u Kijevu. Dnipro slavi Seleznyova i senzacionalan rezultat, najveći u historiji. 

U finalu će ih čekati vjerovatno najteži mogući rival kada je riječ o Evropskoj ligi. Sevilla je specijalista za ovo takmičenje i bit će veliki favorit u ovom meču. Ali, favorit je bio i Napoli...

Evropska liga, polufinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dnipro - Napoli 1:0 (Seleznyov 58')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti