Senad Lulić - Čovjek koji je izdominirao u gradskom derbiju!
Foto: EPA

Igrač utakmice

Senad Lulić - Čovjek koji je izdominirao u gradskom derbiju!

Kada na osnovu jedne asistencije uspijete dobiti veću ocjenu od strijelca dva pogotka u velikom rimskom derbiju, onda znate da ste odigrali utakmicu bez greške.

Senad Lulić je danas odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u sezoni i to baš protiv Rome, kluba čiji ga navijači vrlo dobro pamte zbog historijskog gola u finalu Kupa 2013. godine.

Četiri godine kasnije, Lulić je ponovo predstavljao noćnu moru za Romu i bio je najbolji igrač utakmice koju je Lazio dobio rezultatom 3:1.

Neumorni Lulić je tokom svih 90 minuta igrao fantastično u oba smjera, borio se za svaku loptu, imao nekoliko sjajnih driblinga i uklizavanja, a na kraju je svoju partiju krunisao nesebičnom asistencijom za Keitu. Ukratko, Lulić je danas izdominirao gradski derbi i zasluženo je dobio najveću ocjenu od svih fudbalera na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac iz Lazija je dobio ocjenu 8.9, a poređenja radi, dvostruki strijelac Balde Keita 8.0. Sve to prema portalu WhoScored.com, koji je specijalizovan za statistiku fudbalera.

Senad Lulić je za današnju partiju zaslužio samo čestitke i ovaj 31-godišnji univerzalac je još jednom pokazao zašto je tako dugo neizostavan član prve postave Nebeskoplavih, uprkos činjenici da je kroz ovaj klub u proteklom periodu prošao veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača na njegovim pozicijama.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti