Senderos otišao u SAD, potpisao za Houston
Foto: EPA

Bivši fudbaler Arsenala

Senderos otišao u SAD, potpisao za Houston

Nekadašnji fudbaler Arsenala Philippe Senderos odlučio je karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

32-godišnji Senderos, koji je dugo vremena igrao za reprezentaciju Švicarske, potpisao je za klub po imenu Houston Dynamo koji se takmiči u popularnoj MLS ligi, a detalji ugovora nisu poznati javnosti. 

U novi klub Senderos je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa škotskim velikanom Glasgow Rangersom. 

"Senderos će biti sjajno pojačanje za naš tim. Njegovo iskustvo, liderske osobine i sposobnost organizacije će biti od velikog značaja za Houston Dynamo", kazao je generalni menadžer ovog kluba. 

Tokom dosadašnje karijere Senderos je, osim za Glasgow i Arsenal, još igrao za Servette, Milan, Everton, Grasshoppers, Fulham, Aston Villu i Valenciju. Za reprezentaciju je odigrao 57 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi