Senol Gunes novi trener Trabzonspora

Ugovor potpisan do 2013. godine

Senol Gunes novi trener Trabzonspora

A. Beganović

Nekadašnji selektor turske fudbalske reprezentacije s kojom je 2002. godine osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu, Senol Gunes, imenovan je za novog trenera Trabzonspora.

Gunes i Trabzonspor dogovorili su saradnju do 2013. godine, a financijska strana ugovora još uvijek nije poznata.

"Trabzonspor prolazi kroz nesretan period, no bilo bi krivo u pitanje dovoditi njegovu vrijednost. Moramo podržati klub u cilju da postane svjetski brend. To ćemo činiti postepeno, a cilj je oformiti klub koji može razvijati talente, te se istovremeno boriti s konkurencijom", rekao je novoizabrani trener Trabzonspora za turske medije.

Gunes je svoju trenersku karijeru počeo u Trabzonsporu 1998. godine, a ovaj klub vodio je još u dva navrata i to u periodu od 1993. do 1997. i u sezoni 2005/06.

Trabzonspor se nakon 14 odigranih kola nalazi na 8. mjestu tabele sa 21 bodom, čak 10 manje od lidera Fenerbahcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.