Senzacija Farskih Otoka u Grčkoj, Gibraltar dobro prošao

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Senzacija Farskih Otoka u Grčkoj, Gibraltar dobro prošao

Večerašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nisu ponudile preveliki broj golova, ali zanimljivih rezultata nije manjkalo. Najveću senzaciju priredili su Farski Otoci koji su slavili u Grčkoj rezultatom 1:0.

Drugu pobjedu u kvalifikacijama upisao je  Portugal, koji je od starta utakmice pokušavao ugroziti Armence ali su se fudbaleri domaćih ispromašivali. Armenija je dobro odolijevala napadima domaćih koji su i u ovom susretu pokazali još jednu neuvjerljivu partiju. Spasilac Portugala ponovo je bio Cristiano Ronaldo, koji je golom u 72. minuti donio vrijednu pobjedu svojoj reprezentaciji.

Rumunija je nastavila sa sjajnim partijama u ovim kvalifikacijama pobjedom protiv Sjeverne Irske rezultatom 2:0. Na prvi gol se čekalo do 74. minute kada je Papp pogodio za 1:0, da bi na 2:0 isti igrač povosio samo pet minuta kasnije. Bio je ovo prvi poraz za Sjevernu Irsku u ovim kvalifikacijama, nakon što su prethodne tri utakmice pobijedili.

Gibraltar je na megdan Njemačkoj došao sa ciljem da se ne osramoti i slobodno možemo reći da su ga gosti i ispunili. Njemačka jeste slavila sa 4:0, ali je to mnogo povoljniji rezultat za Gibraltar nego što se očekivalo. Za Njemačku su pogađali Muller u 12. i 29., te Gotze u 38. minuti. Konačan rezultat postavio je Santos autogolom u 67. minuti. 

Golmanu gostiju se ispunila želja da primi manje od sedam golova - Mali Gibraltar je skoro duplo bolje prošao od velikog Brazila. 

Za iznenađenje večeri pobrinula se reprezentacija Farskih Otoka, koja je u gostima savladala neprepoznatljivu Grčku sa 1:0. Grci su očajno odigrali prvo poluvrijeme da bi ih kazna stigla u 61. minuti. Edmundsson je pogodio za vodstvo Farskih Otoka koji su do kraja uspjeli sačuvati prednost. Grčka je posljednja u grupi sa samo jednim bodom iz četiri susreta, i već se može reći kako su za njih ove kvalifikacije gotovo sigurno izgubljene. 

Škotska je u duelu protiv Irske slavila sa minimalnih 1:0, dok je istim rezultatom Mađarska bila bolja od Finske.


Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Grčka - Farski Otoci 0:1
Mađarska - Finska 1:0
Njemačka - Gibraltar 4:0
Portugal - Armenija 1:0
Rumunjska - Sjeverna Irska 2:0
Škotska - Irska 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.